Nieuws

ĎDe Soccershow presenteert lijnvoetbalí

Lijnvoetbal Video's...

Introductie van de verschillende spelers [Kijk nu!]

Linefootball toenooi in New Cross Roads, South Africa 2006. [Kijk nu!]

Lijnvoetbal toernooi Oss 2005. [Kijk nu!]

Lijnvoetbal in Asielzoekerscentrum Katwijk blogLijnvoetbal met jeugdige asielzoekers in Katwijk

Stichting de Vrolijkheid heeft Cascoland gevraagd op woensdagmiddagen met jeugdige asielzoekers in Katwijk spannende activiteiten te ontwikkelen. Een van de ingezette initiatieven is Yarre Stooker's Lijnvoetbal dat eerder ook al deel uitmaakte van internationale Cascoland projecten. Tijdens de grote Vrolijkheidsdag op 28 januari 2012 presenteerden we deze nieuwe vorm van voetbal en sinds 1 februari voetballen we wekelijks! meer info op onze blog!!!

www.lijnvoetbal.blogspot.com

WINGSTYLE BLOG!!!

www.wingstyle2010.wordpress.com

Indoor Wing-style toernooi in de Kolenkitbuurt

Op uitnodiging van Cascoland (www.cascoland.nl) werd er 21 Oktober 2010 een indoor WSL toernooi in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West gespeeld. Een kleine woonkamer in een Pigelmeewoning aan de Piet-Paaltjeslaan werd omgetoverd tot Wing-Style arena. Lokale jeugd tussen de 8 7 14 jaar oud speelde op een extra-klein speelveld (4x3m) een toernooi. In de finale speelden de Kolenkit-teams Barcelona en Real Madrid tegen elkaar waarbij Barcelona er met de WSL beker vandoor ging.
meer info www.wingstyle2010.wordpress.com

South African Wing Style finale gewonnen door team uit Bodibe.

Fast Eleven uit Bodibe heeft zondag 11 juli de zinderende finale in het Mmabatho stadium, in Mafikeng, gewonnen tegen Maskolara uit Danville. De finale had alles, uitzinnige fans spannend scoreverloop en dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Hij stuurde een van de wingplayers van Masokolara op een cruciaal moment voor een minuut uit het veld zonder eerst een waarschuwing af te geven, waarna Fast Eleven 3 maal binnen de minuut dat hij weer terug in het veld kwam scoorde. De uiteindelijke uitslag was 9-7 en zo ging de cup naar Bodibe en stond Danville met lege handen. Hurricane uit Madibogo werd derde door Classic FC uit Moletsamongwe in de strijd om de derde plaats te verslaan.
meer info www.wingstyle2010.wordpress.com

Wing Style, Lijnvoetbal zonder boarding

Deze zomer wordt het Wing-style linefootball geïntroduceerd tijdens het WK voetbal 2010.
Wing Style is een nieuwe vorm van lijnvoetbal. De boarding is echter vervangen door vleugelspelers. Unox Oss speler Cyc is erg enthousiast over het spel, dat na de zomer als competitie van start zal gaan naast het klassieke lijnvoetbal.

meer info www.wingstyle2010.wordpress.com

Wervelende start nieuwe seizoen vanLVB Eindhoven

Lvb Eindhoven is dit seizoen doorgegaan waar het vorig seizoen eindigde.
Dit resulteerde in de eerste toernooiwinst in Zwolle. De wijze waarop de Einhovenaren het seizoen zijn begonnen is imponerend. In alle wedstrijden was LVBE oppermachtig aan de tegenstander. De tegenstander in de finale was Amsterdam dat tweede seizoenshelft van het afgelopen jaar, in de finale,  ook vaak de tegenstander is geweest. De Amsterdammers werden bijna achteloos aan de kant gezet. Binnen drie minuten stond de stand van 5-0 al op het scorebord. Met deze bliksemseizoenstart hebben de Eindhovenaren direct de toon voor het komende seizoen gezet. Spits van Nuenen was als vanouds weer op schot en werd de topscorer van het toernooi. Amsterdam Planes werd 3de dit toernooi waardoor Amsterdam met een 2de en 3de plaats goed werd vertegenwoordigd in de bovenste gelederen van de einduitslag. Ramkoers, het team van sterspeler Volant, dat vorig jaar het toernooi in Zwolle wist te winnen, kon wederom overtuigen en werd teleurstellend 8ste .

Uitslag 1. LVB Eindhoven   2. Amsterdam FL  3. Amsterdam Planes
4. de Kaap 5. Vitesse  6. Utrecht liners 7. Dictafoon 8. Ramkoers

Nijmegen liners wint eerste toernooi in haar bestaan.

De Nijmeegse line boys hebben verrassend het toernooi in Utrecht gewonnen. In de finale rekende de Nijmegenaren af met Unox Oss. Grote afwezigen op het toernooi waren de teams van lands-kampioen LVB Eindhoven en Dictafoon. Amsterdam FL. wist echter niet te profiteren van de afwezigheid van de nummers 1 en 3 uit de competitie, en sloot het toernooi af met een teleurstellende 5de plaats. De Nijmeegse fomatie is de laatste tijd goed op dreef met achtereenvolgend een 6de, een 4de en nu een 1e plaats. Het brengt ze naar een 5de plek in de totaalstand. Doelman Fannoye keepte een ongelooflijk goed toernooi en werd uitgeroepen tot man van het toernooi.
Uitslag 1. Nijmegen line boys  2. Unox Oss  3. Amsterdam Planes
4. Schipbreuk Ramkoers 5. Amsterdam FL  6. Utrecht liners 7. De Kaap

Kampioenschap gaat voor de derde achtereenvolgende keer naar Eindhoven.

 

Amsterdam FL stelt tweede plaats veilig

Amsterdam heeft volledig terecht het laatste toernooi in Arnhem ge-wonnen. De Amsterdammers stelden door de zege de 2de plaats in het eindklassement veilig. Directe concurrent voor de 2de plaats Schipbreuk Ramkoers werd in de finale met 7-4 aan de kant gezet. Janker was de gevierde man met een gemiddelde van vijf goals per wedstrijd. In de halve finale werd er revanche genomen op Kampioen Eindhoven.
In de sudden death werden de kampioenen uit Eindhoven, met verdediger Wouters weer terug van weggeweest, verslagen. Keeper Sanchez zat nog steeds ziek thuis waardoor keeper Wammes voor de 2de keer dit jaar in de basis stond. De Eindhovenaren wisten nog wel de eer te redden door in de losers finale Amsterdam II te verslaan met 7-2. Van Nuenen maakte zijn reputatie waar en scoorde 6 van de 7 treffers.

Uitslag 1. Amsterdam Fireliners  2. Schipbreuk Ramkoers 3. LVB Eindhoven
4. Amsterdam Planes 5. Unox Oss  6. Dictafoon 7. Utrecht Liners 8.Vitesse

Rammler zoekt heil in Duitsland.

Matty Rammler zal zaterdag afreizen naar Wurzenhausen alwaar hij een lucratief contract zal tekenen met de Duitse 'LinienFussballVerein' IndieGolledieBol, dat momenteel onderaan staat in de Warsteiner Liga. Met Rammler in de selectie hoopt IndieGolledieBol weer mee te doen om de prijzen en volgend jaar de Deutsche linienligue te halen.Rammler is volledig hersteld van een langdurige hamstringblessure, waarvoor hij maanden is behandeld in een Kurhaus in Zuid Duitsland. ( Fondse: reporter in Duitsland).

LVB Eindhoven wint met b-team ook het Zeeland tournament .

Het is LVBE gelukt om na het behalen van het kampioenschap het Zeeland tournooi te winnen. Het 2de toernooi in Middelburg binnen 2 weken werd wederom met winst afgesloten. De Einhovenaren hadden het geluk aan hun zijde. Zonder de vaste krachten Wouters en Sanchez leek het voor LVBE onmogelijk om het toernooi naar zich toe te trekken. De voorronde kwamen de Eindhovenaren dan ook met hangen en wurgen door. Reserve doelman Wammes keepte een magistraal toernooi, vaak bijgestaan door het houtwerk. Voor de gelegenheid was Harry van Nuenen achterin gestationeerd hetgeen beperkte stootkracht voorin betekende. Typerend was dan ook dat de eerste wedstrijd tegen Kaap in 0-0 eindigde. Hierna volgde een 3-3 tegen Dictafoon waarna ook van Nijmegen niet gewonnen kon worden. De uitslag werd 4-4. Desalniettemin bereikte de Eindhovenaren de halve finale waarin Schipbreuk Ramkoers in de sudden death werd gekopt waarbij keeper Yves Daalen zeker niet vrijuit ging. In de finale was Amsterdam wederom aan de beurt. Amsterdam was in de kwartfinale met 9-2 over Kaap Rotterdam heen gewalst. In dit duel viel spits Janker echter geblesseerd uit. Hierdoor maakte de onervaren jeugdspeler Malussi zijn debuut in het Amsterdamse team. Ook in de finale wist LVBE niet te domineren en de teams gingen gelijk op. Met nog 10 seconden te spelen stond er 5-5 op het scorebord waarna Eindhoven speler van Nuenen vanuit zijn verdedigingsvak via de boarding keeper Plugger keihard wist te passeren. Opvallend was dat het de enige goal van van Nuenen in de finale was, Gonk scoorde de andere 5. De Eindhovenaren konden, ondanks de personele problemen, volledig onverwacht  met de 7de achtereenvolgende toernooiwinst 
naar huis gaan.
Uitslag 1. LVB Eindhoven  2. Amsterdam Fireliners  3. Kaap Rotterdam
4. Nijmegen   5. Schipbreuk Ramkoers  6. Vitesse 7. Dictafoon 8. Utrecht 9. Cascoland 10. Vitesse 11. Unox 12. Middelburg

LVB Eindhoven moet zowel Sanchez als Wouters missen in Zeeland .

LVBE gaat na het behalen van het kampioenschap zwaar gehavend richting Middelburg. Doelman Sanchez is door geveld een griepvirus terwijl de vrouw van verdediger Wouters vandaag bevallen is van een zoontje. Er reizen 3 vervangers mee naar Middelburg zodat er toch nog een team staat. Aanvaller van Nuenen zal, vanwege zijn ervaring, voor de gelegenheid in de verdediging plaatsnemen. “We zullen zien waar dit toernooi op uit draait, het zal moeilijk worden om het niveau van de afgelopen maanden te benaderen  maar gelukkig zijn we al kampioen, dus de druk is van de ketel. Verder is het voor de nieuwe jongens een mooie kans om zich in de kijker te spelen.” Aldus vedette van Nuenen” De 3 vervangers die meereizen zijn jeugdspelers doelman Dave Wammes, verdediger Willy De Geul, en spits Victor Kercke. Thomas Gonk de vaste reserve zal zijn opwachting in de basis maken

LVB Eindhoven moet zowel Sanchez als Wouters missen in Zeeland .

Zaterdag 9 December wordt lijnvoetbal landskampioen
LVB EINDHOVEN gehuldigd in de FABRIEK te Eindhoven.
Vanaf 20:00 uur zal de zaal van de Fabriek open zijn. De officiële uitreiking van de beker aan het Eindhovense lijnvoetbaltrio zal gedaan worden door lijnvoetbal voorzitter Edwin Jacobs tussen 21:00 & 22:00 uur.
Na de huldiging is er de mogelijkheid voor het publiek om zelf vakballen te nemen met LVB EINDHOVEN keeper Bruno Sanchez op het doel.
Kom allemaal om de jongens van LVB EINDHOVEN toe te juichen!
Adres: De Fabriek, Baarsstraat 38, 5615 RG, Eindhoven.
Meer informatie:

www.defabriek.net

Burgemeester Sakkers huldigt kampioenen op stadhuis Eindhoven.

Zaterdag j.l. stonden de jongens van het team van LVBE op het bordes van het stadhuis te Eindhoven. Onder toeziend oog van een honderdtal  enthousiaste fans werden de jongens officieel gehuldigd door Burgemeester Sakkers van de gemeente Eindhoven. Hierna maakte het team een rondrit door Eindhoven. Zaterdag 9 December krijgen de jongens van LVBE de officiële kampioensbeker uitgereikt door Edwin Jacobs, de voorzitter van de lijnvoetbalbond.

LVBE wint laatste 5 toernooien op rij.

LVBE is op basis van het winnen van de laatste 5 toernooien de terechte landskampioen. Na een zeer matige seizoensstart met  twee maal een 5de en twee maal een 4de plaats in de eerste 4 toernooien, werd er nog niet gedacht dat hier een toekomstig landskampioen aan het werk was. Gaande weg het seizoen was Eindhoven echter niet meer weg te denken bij de ereplaatsen en was het de laatste 5 toernooien niet meer te verslaan.

LVB Eindhoven landskampioen!LVB Eindhoven heeft na het winnen van het toernooi in Middelburg het lijnvoetbal landskampioenschap 2006 opgeëist. De Eindhovenaren waren tijdens het toernooi in Middelburg oppermachtig. In de kwartfinale werd het tegen Amsterdam nog even spannend toen na de 1e helft een 4-2 achterstand op het scorebord stond. De stand werd al na 1 minuut in de 2de helft omgezet naar een voorsprong voor de Eindhovenaren. De voorsprong werd uiteindelijk vergroot tot 7-5. In de finale werd het herboren Unox Oss met 10-2 aan de kant gezet. Amsterdam FL werd uiteindelijk 3de en staat met nog 1 toernooi te gaan vast op de 2de plaats in het totaalklassement.

Uitslag 1. LVB Eindhoven  2. Unox Oss   3. Amsterdam Fireliners  4. Dictafoon Rotterdam

LVB Eindhoven terechte winnaar Amsterdam Tournament na 2de toernooi winst in Amsterdam.

LVB Eindhoven heeft in een zinderende finale het toernooi aan de Weesperzijde gewonnen.
Door deze winst heeft Eindhoven tevens het totale Amsterdam tournament gewonnen.
 Amsterdam was wederom de tegenstander in de finale. Dit keer leek de buit echter naar Amsterdam te gaan. In de voorronde hadden de Amsterdammers al wraak genomen op de verloren finale van 2 weken geleden, door Eindhoven met 6-3 te verslaan. De Eindhovenaren speelden sowieso stroef en wisten tot de finale niet echt te overtuigen. Volgens de Eindhovense aanvaller van Nuenen kwam het door de andere opzet van het veld  tijdens het toernooi. “Dit veld heeft geen diepe hoeken en vraagt om een ander gebruik van de boarding. Bovendien is de boarding 30cm. lager dan normaal, dan duurt het even voordat je grip hebt op het spel, dat deed Amsterdam vanaf het begin beter dan wij”. Maar in de finale stonden de Eindhovenaren er toch weer al lieten ze Amsterdam na een 5-3 voorsprong toch weer terugkomen tot 5-5. Hierna volgde de beslissing via een sudden death waarbij Harry van Nuenen het vonnis velde. Even was er discussie tijdens de wedstrijd toen de scheidsrechter bij een 3-3 stand een discutabele bal in het voordeel van Eindhoven goedkeurde. Later bleek dat hij het gelijk aan zijn zijde had en dat de bal weldegelijk over de lijn leek te zijn geweest. Grote verliezers waren de teams uit Oss en Schipbreuk Ramkoers. Beide teams kwamen niet door de voorrondes heen.
Het verassend goed spelende team van Cascoland werd 3de door Kaap Rotterdam met 4-2 te verslaan.

Uitslag 1. LVB Eindhoven  2. Amsterdam Fireliners  3. Cascoland  4. Kaap Rotterdam

Veel deelnemers bij het jeugdtoernooi tijdens het weesperzijdefestival.

Het 2 jaarlijkse festival aan de Weesperzijde had dit jaar zijn eigen lijnvoetbaltoernooi. Zowel jongens als meisjes uit de buurt  deden mee aan het toernooi. De leeftijd varieerde van 7 t/m 13 jaar waardoor de verhoudingen tussen de teams soms wat scheef waren. Maar het enthousiasme en het plezier van de deelnemers en bij het publiek maakte het tot een zeer geslaagde middag.

Rammler niet op tijd fit voor Weesperzijde toernooi.

Matty Rammler heeft te veel last van zijn hamstrings, een  blessure die hij opliep tijdens het Amsterdam toernooi aan het Steve Bikoplein. Hierdoor keert  Rupert Horn bij Cascoland terug in het team. Rammler speelde een aantal wedstrijden voor Cascoland omdat de toekomst van team Unox onzeker is. Verder is Cascoland spits Teun Kastelen weer fit en zal in de basis staan tijdens het Weesperzijde toernooi. Unox spits Coh CYC keert voorlopig niet meer terug in het team wegens persoolijke problemen. Deelname van Unox Oss aan het Weesperzijde toernooi is dan ook verre van zeker.

Eindhoven wint 1ste toernooi in Amsterdam.

In een arena gebouwd van Bavariakratjes liet LVB Eindhoven zien dat het winnen van de gouden lijn in Oss geen toevalstreffer was.
Het Eindhovense 3-tal was, op het Steve Bikoplein in Amsterdam Oost, oppermachtig en spits Harry van Nuenen scoorde er weer lustig op los. De finale tegen het voor zijn thuispubliek spelende Amsterdam fireliner leek al in de eerste helft beslist.  Binnen 2 minuten keek Amsterdam al tegen een 3-0 achterstand aan. Vlak na de rust kwam Amsterdam terug tot 4-2 waarna Einhoven wederom op stoom kwam en de einduitslag uiteindelijk 7-4 was. Tot de finale speelde de Amsterdam fireliners, fel aangemoedigd door het thuispubliek, een uitmuntend toernooi. Spits Jarco Witlingen maakte gehakt van elke verdediger die hij tegenover zich kreeg. Tegen Eindhoven verdediger Thomas Gonk had Witlingen kwam hij echter weinig in te brengen.  De strijdt om de 3de en 4de plaats werd beslist in het voordeel van AZV Planes uit Amstelveen. In een spannende wedstrijd wist het verassend Schipbreuk-Ramkoers te verslaan. Vooral beide doelmannen Wolf Plugger en Ives Daalen maakten grote indruk. Schipbreuker Philippe Volant speelde echter een zeer matig toernooi en kwam maar mondjesmaat tot scoren.

Uitslag 1. LVB Eindhoven  2. Amsterdam Fireliners  3. AZV Planes  4. Schipbreuk  Ramkoers 5. Utrecht Adelaars  6. Cascoland  7.Vitesse Speedliners  8. Nijmegen Line Boys

Jeugd enthousiast tijdens het Amsterdam jeugdtoernooi op het Steve Bikoplein.

Zaterdag 9 September werd het Amsterdam Tournament geopend door wethouders en politie van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Ze speelden een potje lijnvoetbal tegen jongetjes uit de buurt. Na de opening barstte een fanatiek en spannend jeugdtoernooi los. Kinderen uit de buurt konden zich hiervoor vrij inschrijven. De teams hadden namen als Barca, Arsenal en Turkije. Dat de uiteindelijke winnaars de Bikoplayers werden was voor de toeschouwers extra leuk want zo kon de cup in de Steve Bikobuurt blijven. De kinderen waren zo enthousiast dat ze nu al vooruit kijken naar een jaarlijks lijnvoetbalevenement op het plein..


September lijnvoetbalmaand in Amsterdam.

Het Amsterdam lijnvoetbal tournament is zeer sterk bezet.
Lvb Eindhoven, Lvb Amsterdam, Amstelveen, Utrecht Liners, team Schipbreuk VDFK, Cascoland en Unox Oss hebben al toegezegd op 9 september aanwezig te zijn.
LVB Eindhoven, LVB Amsterdam, Schipbreuk VDFK en Cascoland zullen tevens op 23 September spelen tijdens het Weesperzijdefestival. Met de rest van de teams wordt nog onderhandeld. Team Dictafoon heeft definitief afgezegd voor beide dagen waardoor voor hun de kans op de landstitel erg klein wordt. Tijdens dit tournooi zal de arena worden gebouwd met 1280 lege Bavaria kratjes.

LVBE wint verassend tweede editie gouden lijn.

LVB Eindhoven is de verassende winnaar van het toernooi in Oss.
Dat team Schipbreuk vd FK in de finale de tegenstander was van de Eindhovenaren was al even verassend. In de finale liet het team met sterspeler Volant het volledig afweten. De uitslag 12-5 zegt genoeg.  Harry van Nuenen was met 8 goals een ware plaag voor zowel de Duitse goalie Storm als voor de verdediger Hans Harre van Schipbreuk vd FK. Hans Harre verving dit weekend Nikki Blast met verve maar kwam in de finale duidelijk te kort. De strijd om de 3de plaats werd gewonnen door LVB Amsterdam. Zij versloegen team Poffer, de winnaars van vorig jaar in de sudden death. Team Unox behoudt de leiding in het totaalklassement, maar zit momenteel in een grote vormcrisis en ziet de concurrentie naderen. Dictafoon profiteerde echter maar weinig van het falen van team Unox. LVBE staat inmiddels 4de op de ranglijst.

New cross Egyptians winnen eerste Linefootball toernooi van Zuid Afrika.

Net als de finale voor de jeugd werd de finale van het mannen toernooi in de laatste minuut beslist. Wederom was de uitslag 6-5. De Egyptians begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na de eerste helft al op een voorsprong van 5-1. Na de eerste helft veranderde het wedstrijdbeeld totaal en leek de laconieke houding van NWC Brazillians uit de eerste helft te hebben plaatsgemaakt voor strijd. De NWC B. kwamen sterk terug. Vooral aanvaller Spikiri maakte grote indruk met snelle schijnbewegingen en 4 goals. 1 minuut voor tijd wist hij zelfs de 5-5 te maken. Alles wees erop dat de NWC B. langszij zouden komen maar uit het niets belandde een schot van Egyptians verdediger Luvo in het doel. De 40 seconden die restten konden de jongens van NWC B. de achterstand niet meer goed maken. (foto: Jacky Murray)

Lvb Amsterdam verliest vermakelijke wedstrijd om 3de en 4de plaats van 7 unity 4.

LVB Amsterdam heeft de goede resultaten van de vorige dag niet kunnen bekronen met een 3de plaats. In de troostfinale was het plaatselijke 7 unity 4 beduidend sterker dan de Amsterdammers.
In een leuke wedstrijd met veel strijd en maar liefst 5 section ballen (vakballen), die overigens allen werden gemist, waren de meeste kansen voor de 7 unity 4. De uitstekend keepende Schoenmakers hield de Amsterdammers echter tot het einde van de wedstrijd in de race. Boulelanie, die een dag eerder ook al zeer productief was, werd the man of de match. Hij tekende namelijk voor 3 van de 4 doelpunten van zijn ploeg. (foto: Jacky Murray)

Wolves wint jeugdtoernooi NW XDS 2006.

Het jeugdteam van de Wolves heeft vandaag nipt het linefootball jeugdtoernooi gewonnen.
In de finalewedstrijd werden de Rovers verslagen met 6-5. In een zinderende finale gingen de teams gelijk op. De Wolves kwamen snel op een 2-0 voorsprong. De moeilijkheden ontstonden toen de rovers een verse kracht in het veld brachten. Dit resulteerde in een  2-3 achterstand voor de Wolves. In de tweede helft werd het zelfs 2-4 waarna een overwinning voor de Wolves ver weg leek. Toch stond er een minuut voor tijd 5-5 op het scorebord. In de laatste seconde van de wedstrijd besliste Wolves aanvaller Singo met een magistraal schot de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Wolves. De Wolves werden daarmee de eerste linefootball jeugdkampioenen van Zuid-Afrika. (foto: Jacky Murray)

8 teams strijden om de NW XDS linefootball trophy.

8 teams zijn na een voortoernooi binnengedrongen in het hoofdtoernooi om de NW X DS linefootball trophy. De teams gaan dit weekend strijden in het hoofdtoernooi om de eerste Zuid-Afrikaanse linefootball trophy. Peterson en Stooker hebben dit besloten na een voorselectie die afgelopen week plaatsvond. Eén van de 8 teams is een team van LVB Amsterdam dat momenteel in Zuid-Afrika verblijft. Tussen de wedstrijden door zullen plaatselijke dansgroepen de wisselingen tussen de teams met een show opluisteren. (foto: Jacky Murray)

Voorrondes jeugdtoernooi van start.

Vandaag zijn de voorrondes begonnen voor het linefootball jeugdtoernooi dat officieel zaterdag van start gaat. In totaal zijn er ruim 100 teams die zich hebben ingeschreven voor het toernooi. Het gaat hier om de leeftijdscategorie van 7 t/m 12 jaar.
(foto: Jacky Murray)

Jeugd New Crossroads in de ban van het linefootball.

De plaatselijke jeugd van New Crossroads is totaal in de ban van het lijnvoetbal en staat dagelijks in rijen te wachten om het speelveld te mogen betreden. De komende dagen begint de voorselectie voor het grote jeugd toernooi.
(foto: Ruben Abels)Zuid-Afrikaanse lijnvoetbal arena gereed.

Vandaag is de laatste hand gelegd aan de bouw van de blauw oranje linefootball arena in Nyanga (New Crossroads). De boarding is volledig opgebouwd uit lege bierkratjes van de SAB brouwerij. Het veld werd meteen uitgetest door de plaatselijke jeugd.Petersen aangetrokken als assistent van Stooker in New crossroads.

Voetbalcoach Petersen uit NewCrossroads is aangesteld om Yarre Stooker te assisteren in de zoektocht naar linefootball talent. Petersen heeft een aardige reputatie opgebouwd bij de voetbalclubs binnen de townships. Benni, een andere coach, zal Petersen assisteren bij het samenstellen van de teams.

SAB sponsort toernooi in New Crossroads..

De SAB brouwerij in Kaapstad heeft toegezegd het township linefootball toernooi in NewCrossroads te sponsoren. Ze leveren ruim 1000 lege bierkratjes voor de bouw van de linefootball arena. De kratjes zijn inmiddels afgeleverd waardoor deze week met de bouw van de boarding kan worden begonnen. (foto:Ruben Abels)

Linefootball kampioenschappen in Zuid Afrika.

Vanaf 20 februari gaat Yarre Stooker naar Zuid Afrika om lijnvoetbal (linefootball) te introduceren. Hij organiseert in de buurt van Kaapstad een oefenstage waaruit zo'n 20 tot 25 teams worden gevormd. Hierna zal er in Maart een toernooi plaatsvinden waaraan alle geselecteerde teams deelnemen. De eerste linefootball champion van Zuid Afrika zal gehuldigd worden.

Kid Goesting maakt Zuid Afrikaanse Linefootball song....

DJ Kid Goesting heeft speciaal voor het linefootball toernooi, dat plaatsvindt in New Crossroads bij Kaapstad, een nieuwe Zuid-Afrikaanse linefootball hymne gemaakt. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van een traditioneel Zuid-Afrikaanse muzieksample. Kid Goesting maakte al eerder lijnvoetbal versies van hits als “no limit”, "liberté" en "de zilvervloot". Van de zilvervloot werd tevens een nieuwe “vocale” lijnvoetbal versie gemaakt.Team Dictafoon wint toernooi Eindhoven.

Team Dictafoon heeft het toernooi in Eindhoven met grote overmacht op zijn naam geschreven.
In de finale werd LVB Eindhoven met 12 –7 naar de 2de plaats verwezen. Yakam werd de man van het toernooi met een gemiddelde van maar liefst 7 goals per wedstrijd. Koploper Team Unox kwam niet door de eerste ronde en verloor hierdoor kostbare punten op weg naar het kampioenschap. LVB Amsterdam werd derde door team Schipbreuk v.d.F.K met 13-11 te verslaan.

Volant definitief naar team Unox.

Team Unox gaat zich in de breedte versterken. Na de contractverlenging van verdediger Rammler leek een transfer van Schipbreuk ster Philippe Volant naar team Unox verder weg dan ooit. Maar gisteren heeft Volant toch het contract gekregen waar hij al heel lang op hoopte. Hij speelde al geruime tijd met de gedachte om Schipbreuk de rug toe te keren na teleurstellende resultaten en een conflict met teamgenoot Nikki Blast. Na een flirt met Team Unox eerder dit jaar is de transfer eindelijk rond.Team Unox wint toernooi in Nijmegenen ligt op koers voor kampioenschap.

Team Unox heeft met groots machtvertoon het toernooi in Nijmegen gewonnen.
In de poelfase waren ze oppermachtig. Schipbreuken LVV Eindhoven werden in de kwart en halve finale met achterloos gemak opzij gezet.
In de finale werd het nog wel tot op de spannend, maar Unox trok in de laatste minuut aan het langste eind door 2 snoeiharde schoten van topscorer Cyc en een miraculeuze redding van Unox doelman Kling werd de 13-12 achterstand omgebogen naar een 14-13 voorsprong.

TOP 2 / Poffer wint finale van de eerste Nederlandse lijnvoetbal kampioenschappen.

Zaterdag 4 Juni werd er tussen 16 teams gestreden om de gouden lijn. Na de poule-duels kwamen team Dictafoon, die favoriet Unox had uitgeschakeld, en TOP Oss 2/ Poffer, die in een zinderend duel TOP Oss1/ Koe met kabels uitschakelde, uiteindelijk in de finale tegen elkaar uit.

Team Dictafoon oogde in deze finale vermoeid waardoor TOP 2/ Poffer tamelijk eenvoudig won met 16-6. Bij TOP 2/ Poffer maakte voorhoedespeler Bart van Hintem grote indruk. Hij scoorde 12 van de 15 treffers in het finaleduel en werd uitgeroepen tot speler van de dag.

TOP 2 wint strijd om de gouden lijn.

Oss - Gejoel en gejuich rond een grote bak in het stadspark naast museum Jan Cunen. In de kooi gaan twee teams van drie het gevecht met elkaar aan, maar dan zonder fysiek contact.

"Het gaat zo snel", zegt een zwetende Edwin Jacobs, de directeur van het museum. Jacobs is zojuist met zijn team, van prominenten, ingemaakt door 'TOP 2'/ Poffer.
[lees meer]
Volant flirt met Unox....

Voorhoedespeler Phillipe Volant maakt geen er geheim van dat hij weg wil bij team Schipbreuk. "Het seizoen is voor mij uitgedraaid op een deceptie. In het begin van het seizoen zijn toezeggingen gedaan die niet zijn nagekomen. Ik had gehoopt mee te kunnen strijden voor ťťn van de seizoensprijzen, maar we blijven mijlenver achter op de anderen".
Het liefst ziet hij zichzelf volgend seizoen bij Team Unox waar hij graag wil samenspelen met zijn Koh CYC. "Met hem klikt het enorm", aldus Volant. Bij team Unox zou hij dan op de plaats van Rammler moeten gaan spelen. Over Rammler is team Unox echter zeer tevreden, met hem wordt deze week echter onderhandelt over een contractverlenging. Of het Volant lukt om bij Unox te komen is dus nog maar de vraag.
[lees meer]

Blessure Rammler valt mee...

De blessure die Unox verdediger Matty Rammler afgelopen week, in de verloren wedstrijd tegen Dictafoon, opliep lijkt mee te vallen. Aanvankelijk werd gedacht aan een scheurtje in zijn enkelband maar nader onderzoek wees uit dat het gaat om een kneuzing. Ook voorhoedespeler CYC liep in dezelfde wedstrijd een lichte blessure op nadat hij met zijn grote teen vol de boarding raakte. Unox haalde door de nederlaag tegen Dictafoon nipt de finale niet. [lees meer]

Nieuw talent Todlo"KOOSSON", Team Dictafoon...

De talentvolle speler Koos Todlo heeft gisteren zijn handtekening gezet onder een 3 jarig contract bij lijnvoetbalclub Dictafoon. Todlo die een Italiaanse vader heeft komt uit de voetbaljeugd van NEC. Doordat hij nooit echt doorbrak bij de hoofdmacht zocht hij zijn heil in het lijnvoetbal. Afgelopen jaar speelde Todlo in de Australische competitie waar hij gelijk opzien baarde door zijn enorme snelle reflexen. "KOOSSON" zoals hij door zijn fans liefkozend word genoemd volgt de naar LVV Eindhoven vertokken Rop Watergauw op. [lees meer]

Sport ontmoet cultuur...

Woensdag 23 maart 2005 - Oss - Een select groepje TOP Oss-spelers testten gistermiddag in het park Jan Cunen een nieuw voetbalspel uit. TOP Oss-trainer Harry van den Ham heeft al een paar keer het Osse museum bezocht. "Er hangen mooie objecten." En volgende week gaat hij met zijn complete selectie in Jan Cunen lunchen. [lees meer]

Noodgedwongen nieuwe doelman aangetrokken..

Team Schipbreuk VDFK, heeft noodgedwongen een nieuwe doelman aangetrokken. Het is de van LFB Hannover afkomstige Tobias Sturm. Van Heel, de huidige eerste doelman, scheurde tijdens de wedstrijd tegen team Dictafoon zijn kniebanden. Door deze blessure komt hij zeker 4 maanden niet meer in actie. Sturm stond al enige tijd in de belangstelling van team Schipbreuk VDFK. De transfer werd, door de blessure van van Heel, versneld afgehandeld. [lees meer]


7 seconde regels?, Lees de spelregels.... [lees meer]

De lijnvoetbal Fanshop-shirts, stickers [lees meer]

Uitslagen, Volg de competitie op de voet... [lees meer]


 

 

 

 


 
 

Stand competitie 2010:

1. LVB Eindhoven 18pt

2. Unox Oss 17pt

3. Nijmegen 17 pt

4. Amsterdam FL15pt

5. Dictafoon 12pt

6. Utrecht Liners 8pt

7. Cascoland 7pt

8. Vitesse 6 pt

9. LVZ 5pt

10. Fiesland lvb 3

 

Eindstand competitie 2009:

1. Nijmegen Line Boys 128pt.

2. Lvb Eindhoven 125pt

3. Amsterdam FL 123pt


Eindstand competitie 2008:

1. LVB Eindhoven 138pt

2. Amsterdam FL134pt

3. Dictafoon 109pt

 

 

EINDSTAND 2007:

1. LVB Eindhoven 122pt

2. Amsterdam FL120pt

3. Amsterdam Planes 100pt

 

EINDSTAND 2006:

1. LVB Eindhoven 146pt

2. Amsterdam FL123pt

3. Schipbreuk Ramkoers 94pt

 

EINDSTAND 2005:

1. Unox Oss 116pt

2. Dictafoon 112pt

3. Schipbreuk VDFK 98p

 

EINDSTAND 2004:

1. Unox Oss 90pt

2. Schipbreuk VDFK 88pt

3. Dictafoon 82pt